Miksi kannattaa sijoittaa?

Miksi kannattaa sijoittaa

Sijoittaminen voi olla hyödyllistä monista syistä ja se voi auttaa sinua saavuttamaan taloudellisia tavoitteitasi. Itse olen jo vuosikymmeniä sijoittanut ja siitä on ollut todellista hyötyä lukuisissa kohdissa elämässäni. Tässä esittelen sinulle seuraavaksi ne tärkeimmät syyt, miksi sinunkin kannattaa harkita sijoittamista.

Varallisuuden kasvattaminen: Sijoittaminen antaa mahdollisuuden saada tuottoa sijoittamallesi pääomalle. Voit ansaita rahaa esimerkiksi osinkojen, korkojen tai arvonnousun kautta. Tällä tavalla pystyt vaurastumaan huomattavasti nopeammin verrattuna säästämiseen ilman tuottoja korkoa korolle-ilmiön avulla!

Talouden suojaaminen: Sijoittaminen voi auttaa suojaamaan varallisuuttasi inflaatiolta ja huonoilta ajoilta. Pitkällä aikavälillä sijoitusten arvo voi kasvaa, mikä auttaa pitämään sinut taloudellisesti turvattuna. Lisäksi voit saada sijoittamalla turvaa esim. työttömyyden tai sairauksien varalle - et joudu silloin niin helposti velkaongelmiin tai rahan puutteeseen sijoittamisen tuottojesi ansiosta.

Taloudellisen riippumattomuuden tavoittelu: Sijoittamisen avulla voit luoda passiivista tuloa, joka voi auttaa sinua saavuttamaan taloudellisen riippumattomuuden. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei välttämättä tarvitse työskennellä perinteistä työtä elättääksesi itsesi. Itsekin tähtään tähän haastavaan, mutta niin antoisaan tavoitteeseen pitkällä välillä!

Tavoitteiden saavuttaminen: Sijoittamalla voit kerätä varoja tiettyjä tavoitteita varten, kuten kodin ostamista, lasten koulutuksen rahoittamista tai eläkkeelle siirtymistä. Erityisesti ensimmäisen oman asunnon ostamista voit nopeuttaa merkittävästi sijoittamalla hyvää tuottoa antaviin kohteisiin.

Monipuolistaminen: Sijoittamalla eri omaisuusluokkiin (esim. osakkeet, korot, kiinteistöt) voit vähentää riskiä ja tasata sijoitustesi tuottoja eri talouden tilanteissa. Vieläkin Suomessa liian monella on valtaosa varallisuudessa kiinni omistusasunnossa - tätä olennaista riskiä kannattaa mielestäni ehdottomasti pienentää sijoittamalla muihinkin tuottoa antaviin omaisuusluokkiin.

Eläkkeen suunnittelu: Sijoittaminen on yksi tapa varmistaa, että sinulla on riittävästi varoja eläkepäivillesi. Pitkäaikainen säästäminen ja sijoittaminen voi auttaa sinua kerryttämään eläkerahastoja. Sijoittamalla sinulla on paremmat mahdollisuudet jäädä aikaisemmin eläkkeelle, saada parempaa elintasoa eläkepäivillesi ja hyödyntää laadukkaampia terveyspalveluita. 

Yrittäjyys ja liiketoiminnan kasvattaminen: Sijoittamalla omaa rahaa tai hankkimalla sijoittajia voit käynnistää oman yrityksen tai auttaa nykyistä liiketoimintaasi kasvamaan. Lisäksi voit kasvattaa yrityksesi tulosta laittamalla osan yrityksen tuotoista kannattaviin sijoituksiin.

Tietämyksen ja oppimisen lisääminen: Sijoittaminen tarjoaa todellisen mahdollisuuden oppia taloudellisista markkinoista, yrityksistä ja talouden toiminnasta yleisesti. Tämä tieto voi olla hyödyllistä myös muilla elämänalueilla - itsekin olen hyötynyt suuresti sijoittamiseen liittyvästä tiedosta omassa yrittämisessäni vuosien varrella!

On kuitenkin tärkeää huomata, että sijoittamiseen liittyy aina riskejä, ja voit menettää osan tai kaiken sijoittamastasi pääomasta. Siksi on tärkeää tehdä huolellista tutkimusta ja harkita huolella sijoitusstrategiaasi. Jos et ole varma, miten aloittaa sijoittaminen, harkitse edullisiin indeksi- tai ETF-rahastoihin sijoittamista, mikä on yksi helpoimmista tavoista aloittaa sijoittaminen. Muista myös, että aikajänne on tärkeä tekijä - sijoittaminen on yleensä pitkäaikaista toimintaa, eikä nopea tapa rikastua. 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.