5 oivaa osinko-osaketta Suomesta

5 oivaa osinko-osaketta Suomesta

Suomen osakemarkkinat tarjoavat monia houkuttelevia mahdollisuuksia sijoittajille, erityisesti niille, jotka etsivät vakaata osinkotuottoa. Tässä artikkelissa tarkastelen viittä Suomessa toimivaa yritystä, jotka ovat tunnettuja hyvistä osingonmaksukäytännöistään.

1. Capman

Sijoitusyhtiö Capman on jo pitkään ollut hyvä osingonmaksaja - ensi vuodelle on ennakoitu taas noin yli 4 %:n osinkotuottoa, mikä saattaa vielä kasvaa huomattavasti mahdollisten sijoitusten antamista kassavirroista. Vahva tase ja pitkäaikaisesti toimivaksi osoittautunut strategia ovat merkittäviä Capman osakkeen vahvuuksia osingojen jakoa ajatellen.

2. Fortum

Fortum on energia-alan yritys, joka on tunnettu kestävästä energiastaan ja ympäristöystävällisistä hankkeistaan. Yhtiö on sijoittajilleen luotettava osingonmaksaja, mikä tekee siitä houkuttelevan pitkäaikaisille sijoittajille. Lisäksi yritys on päässyt eroon riskisimmistä omaisuuseristään (Uniper ja Venäjän liiketoiminta), joten tulevaisuus näyttää huomattavasti aiempaa vakaammalta osinkojen suhteen. Tässä kohtaa Fortumin osinkotuotto on korkeahko 6,8 %.

3. Kone 

Kone on maailmanlaajuisesti toimiva hissi- ja liukuporrasvalmistaja, ja se on myös yksi Suomen arvostetuimmista osinkoyhtiöistä. Vahva tase ja pitkä historia osingonmaksussa tekevät Koneesta houkuttelevan sijoituskohteen. Kiina tosin muodostaa suurella painollaan Koneen myynnistä riskin seuraavien vuosien Koneen kannattavuuteen. Parhaillaan Koneesta on saatavilla kohtuullista noin 4,3 %:n osinkotuottoa.

4. Sampo 

Vakuutusyhtiö Sampo on paitsi vakuuttanut myös vakuuttanut sijoittajat vakaista osingoistaan. Yhtiön vakaa asema Pohjoismaissa vakuutusalalla  tekee siitä houkuttelevan pitkäaikaisille sijoittajille. Vakuutusyhtiön kannattavuuden kannalta oleellinen yhdistetty kulusuhde on Sammolla jo pitkään ollut erinomaisella tasolla. Sammon tase on todella hyvässä kunnossa, joten ei ole näkyvissä mitään syytä positiivisen osinkokehityksen jatkumiseen. Tässä kohtaa Sammon osinkotuotto on noin 5,1 %.

 

5. UPM. UPM on metsäteollisuuden pitkäaikainen edelläkävijä, ja sen vahva asema bio- ja metsäteollisuudessa antaa sille vankan perustan sijoittajilleen. Yhtiö on tunnettu myös pitkäaikaisesta osingonmaksuhistoriastaan - osinkoa on pystytty nostamaan vähitellen korkeammaksi. Vaikka viimeinen vuosi onkin ollut UPM:lle todella haastava metsäsektorin heikon kysynnän vuoksi, pitkällä välillä tämä hyvin johdettu firma on vakaa valinta osinkosijoittajan pitkään salkkuun. Tässä kohtaa tämän metsäsektorin laatuyhtiön osinkotuotto on noin 4,7 %.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.